Välkommen till Café Montmartre

Välkommen till Café Montmartre! Vi som äger caféet är ett trettiofemårigt par, som både har bott och spenderat mycket av vår gemensamma tid tillsammans i den fantastiska staden Paris. Anledningarna till att vi valde att flytta just till Paris är flera. För det första är det en charmig stad fylld av liv och rörelse och för det andra har staden massor att erbjuda till sina invånare. Paris anses vara huvudstaden av konst och kultur samtidigt som staden har mängder av vackra sevärdheter och häpnadsväckande miljöer att strosa runt i. Trots alla dessa enastående egenskaper är det ändå det franska köket som tar hem förstaplatsen, enligt oss. Den franska maten har under århundraden genomgått förändringar, vilket främst beror på de politiska och sociala förhållandena som ägt rum genom historien, tills den slutligen nått fram till den skepnad som finns idag.

Café Montmartre

Mat inspirerad från Frankrike

Den franska maten och desserten har gjort sig känd världen över och har lyckats charma många människor genom åren, däribland oss själva. När vi bestämde oss för att flytta tillbaka till Stockholm efter våra år i Paris kändes det därför naturligt att gemensamt öppna en restaurang kombinerat med ett café, med inspiration från Frankrike. Vi specialiserar oss på franska nationalrätter och franska bakverk, vilket är något vi försöker kombinera med ett ekologiskt och närproducerat tänk. För oss är det viktigt att inhandla råvaror och ingredienser med hänsyn till miljö, djur och människor samtidigt som det är något kunder börjar efterfråga mer och mer.

Franska maträtter och bakverk

Det finns mängder av kända franska rätter och vi har valt ut våra personliga favoriter till menyn. Dit hör bland annat omelett, crepes och chevré. Den sistnämnda rätten är en väldigt smakrik ost som tillagas på en grönsaksbädd. Ost överlag är ett kännetecken för fransk matlagning. Olika sorter serveras därför mellan rätterna, vilket är något som är typiskt bland lokalbefolkningen. Andra franska maträtter vi serverar på Montmartre är sniglar, gåslever och anka, men också pot au feu och coq au viin. Namnen kan vara svåra att förstå. Det första är en form av oxgryta som serveras tillsammans med grönsaker, medan det andra är tupp som är tillagad med vin. Den vanligaste drycken i samband med franska måltider är just vin, vilket är något vi försöker bevara på vår restaurang. Vår meny erbjuder också klassiska desserter och bakverk. Exempel på goda valmöjligheter från menyn är bland annat petit-choux, crème brulée och croissanter.