Prix d’Amerique – spännande spel och kulinarisk upplevelse

En av de mest spännande sakerna med att vara i Frankrike är helt klart Prix d’Amerique. Det är nog så att för oss svenskar är det lite mer speciellt eftersom vi har våran svenska motsvarighet i Elitloppet. Båda är några av världens största travlopp, men travbanan på Vincennes känns aningens mer lyxig än Solvalla. Frankrike levererar på många sätt när det kommer till den årliga traditionen som Prix d’Amerique bjuder på.

En av de saker vi fann extra roligt var spelandet. I Sverige är banorna alltid likadana med en oval som är doserad i kurvorna. Travet i Frankrike är helt annorlunda. Banan som Vincennes bjuder på är uppbyggd helt från den befintliga naturen. Banan bjuder på uppförsbackar och nedförsbackar som varieras av kurvor. Det här ökar spänningen är det kommer till att spela och det går lätt att läsa om hur man bettar på alltombetting.se.

Den speciella starten

Det är inte bara banans utformning som gör det extra roligt att spela. När det kommer till vilket startnummer ekipagen får i Prix d’Amerique avgörs det genom att de tränger sig fram. Ekipagen börjar i en starttarm och sedan tar de sig fram till platsen för det startnummer de vill ha. Först till kvarn är det som gäller för att få det startnummer man önskar ha som kusk för sin häst.

Upplevelsen på plats

När det kommer till själva upplevelsen på plats får maten verkligen några extra plus. Vi har faktiskt valt att ta en del med in i caféet när vi öppnade. Fransmännen har som vi redan vet ett extra bra öga för vad som bör finnas på en meny. På Vincennes har de knappast missat något som behöver finnas. Tanken över att få med precis allt är en av de saker vi faktiskt tänker på vi vårat eget café.