Med inspiration från Montmartre

Vår restaurang ligger belägen i Stockholm och är inspirerad av det franska köket. Vi har valt att rikta in oss på de franska nationalrätterna, men vi försöker ha extra fokus på maten från Montmartre, som är en stadsdel i norra Paris. Anledningen till att vi riktar in oss på ett sådant specifikt område beror dels på att maten därifrån är fantastisk och dels på att vi varit bosatta där tidigare perioder i livet. Vi kombinerar även vår restaurang med ett café, som erbjuder det bästa sötsakerna från hela Frankrike. Förutom maträtter och desserter serverar vi också väl utvalda franska viner, vilket är den främsta måltidsdrycken i Paris.

Franska maträtter på vår meny

Frankrikes mat är otroligt omtyckt och populär, både bland fransmännen själva, men även internationellt. Det franska köket har genomgått både sociala och politiska förändringar, tills det slutligen har tagit den form den har idag. En anledning till att maten i Paris har så hög kvalitet beror på att den har influerats från mängder av städer och byar runt om i Frankrike. Paris har i flera århundraden varit järnvägens mittpunkt, vilket har resulterat i att staden har blivit centrum för det franska köket.

inspiration från café Montmartre

På vår meny kan man hitta franska specialiteter som sniglar, gåslever och anka, men även mer vanliga rätter som omelett och crepes. Vår meny har i syfte att uppfylla varje gästs önskemål och behov, vilket är anledningen till att vi har ett så varierat utbud. Andra klassiska maträtter är coq au viin, som är tupp som är tillagad på en sås av vin, och pot au feu, som är en gryta gjord på oxfilé och blandade grönsaker. Förutom huvudrätter erbjuder vi dessutom plockmat i form av ostar och baguetter, vilka gärna ska serveras tillsammans med ett välsmakande vin.

Franska bakverk på vår meny

Efter en utsökt måltid kan våra gäster välja bland våra franska bakverk. Däribland finns den utsökta desserten Petits-choux, som är ett bakverk fyllt med antingen vaniljkräm eller grädde. Andra klassiska kakor som finns på menyn är macarones och pärontarte tatin. Den förstnämnda desserten är färgglada mandelbiskvier, vilket har kommit att bli otroligt känt över hela världen. Vi har valt att fylla våra biskvier med hasselnötskräm, för att bidra till en mjukare konsistens. Pärontarte tatin är en typ av stekt kaka, som enligt fransk tradition ska vara gjord på äpple, men vi har modifierat bakverket genom att istället fylla den med himmelskt goda päron.